2011. április 24., vasárnap

a mi Kübelünk története 4. rész

Folytatva a korábbi történetet:
2007 nyaráig csak kisebb szétszedési munkákat végeztünk a sárga Kübelen, majd augusztusban elkezdtük jobban szétszedni,motort kivettük,kasznit leemeltük az alvázról,stb.
Elérkezett október, s a sokadjára feladott kereső hirdetésemre válasz érkezett az egyik német Kübeles-oldalról: kicsit kopott, de menetképes Kübel, sok alkatrésszel, jó áron.
Rá is kaptunk a dologra, majd október 23-án hazaérkezett a "Foltos"  a németországi Kassel mellől.



Még nem voltunk eléggé járatosak abban,hogy melyek azok a helyek, amiket mindenképpen meg kell alaposabban nézni a vásárlás előtt (egy cikkben hamarosan kitérek erre is), így sajnos a kezdeti lelkesedésünk alábbhagyott , amkor is  nekiálltunk kicsit megbontani az autót. Az eredeti elképzelés szerint ez lett volna a "The Thing" mellé egy játszós-Kübel, de sajnos mint kiderült ez is alapos felújítást igényelt volna ahhoz,hogy igazából használható legyen (küszöbök ,sárvédők cseréje, és az autó hátulját nagyon csúnyán összegányolták a német lakatos"mesterek"). Végül ,mivel nem akartunk még egy nagyobb felújításba kezdeni, az eladás mellett döntöttünk.
Sokáig hirdettük , és valamikor 2008 nyarán jött egy érdeklődő, aki nem mellesleg veterán autók felújításával (több T2-es buszt is épített) foglalkozik , hogy egy ismerőse keres Typ 181-et, és ez éppen megfelelő volt számára.
Az üzlet megkötése után megbeszéltük vele,hogy elvállalja a mi Kübelünk felújítását is, így végre fordulóponthoz érkezett a történet, és lassan elkezdődött az érdemi munka :-)
Folyt.köv....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése