2013. február 18., hétfő

Újabb "veterán" a flottában.

Mivel mindig bogarászom a külföldi oldalakat, előbb vagy utóbb belefutok alkalmi vételekbe.

Egyik nap ebéd után találtam rá erre a Jettára, akkor még 450 Euróért, első tulajtól, leszervizelve, pöcc-röff állapotban. Egy órája volt fent a hirdetés, azonnal hívtam, egy idősebb úr vette fel a telefont és sajnos közölte,hogy 10 perce elvitték már... Még aznap délután visszakerült az hirdetőoldalra, némi haszonnal...
http://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwagen/auto/vw-jetta-gl-automatic-pickerl-neu-54142933/?adId=54142933&Ezen annyira felkaptam a vizet, hogy addig kutattam,amíg nem találtam valami hasonlóan jó állapotú vasat.

Ennek eredménye lett egy Golf 2 CL, 1983. novemberi forgalomba helyezéssel, 1.6-os benzines, automata váltóval, 2. tulajtól, 87 000 km-t futott. Az első tulaja egy idősebb hölgy volt, akinél 23 évig volt az autó (garázsban tartva,télen nem használta), sajnos a második tulajdonos nem tudta garázsban tárolni, ezért a nap nagyon kiszívta a fényezést.
Sajnos a motorháztetőt és a tetőt már lefestették egyszer, bár nem tudom miért, sérülésre utaló nyom nincs rajta, bízom benne, hogy elő tudjuk szedni alóla a gyári színt (amit egyébként Gambiarot LA3B).

Minden eleme eredeti, egy helyen találtam rohadást rajta, az pedig a tankbetöltő rögzítése... (ezt sajnos szinte mindig megeszi a rozsda...). Azon kívül némi felületi rozsda van rajta itt-ott, de semmi komoly, a padlólemez vastagon viaszos, a kaszni is kapott üregvédelmet rendesen.

Ha minden a terv szerint halad, a nyáron felkészítjük az OT vizsgára, és jövő év elején forgalomba lesz helyezve.

Ha valakinél van elfekvőben ilyen bézs kárpitú ülés, vagy látott-hallott róla,hogy van valakinél eladó, az legyen szíves írjon azonnal!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése